Za sva pitanja možete nas kontaktirati na: +381 63 874 97 32
Welcome visitor you can log in or create an account

Italijanske ženske čarape i veš

Više od 50 godina hulahopki

Voleli ih vi ili ne, hulahopke su promenile istoriju mode, pa i žena!

 

Priča počinje u porodici Gant. Još davne 1959. Alen Gant je predstavio prvi par hulahopki. Od tada do danas, svedoci smo kako ovaj deo odeće prolazi put od visoke mode do svakodnevne upotrebe.

Najzanimljivije je da, a većina žena ne bi poverovala, je hulahopke izmislio muškarac! Ali, na zahtev svoje supruge.

Prema priči, Alenova supruga Etel je na putovanju vozom, vraćajući se kući, saopštila svom suprugu, da dok se ne porodi neće više putovati vozom. Zbog nelagodnosti koje je doživljavala sa čarapama do butina, koje su se tada nosile. Kako je rekla, teško joj je bilo sa trudničkim stomakom da stalno namešta podvezice, a dostojansvena žena ne sme sebi da dozvoli da se pojavi u javnosti golih nogu.

To je bila 1953 godina i bilo je nezamislivo da se žena pojavi u javnosti a da nema steznik ili kaiš za podvezice, jer kako bi drugačije držale svoje čarape do butina.

Alen Gant je u to vreme posedovao tekstilnu kompaniju. Inspirasan ženinim problemom, napravio je nešto što je preteča današnjih hulahopki. Prišio je ženske gaćice za čarape. Dao je ženi da ih isproba. Oduševljeno je rekla: “Ovo moraš da nađeš način da napraviš!”.

Posle toga je uz pomoć kolega napravio nešto što se prvo zvalo “gaće-čarape” (panty-legs), a 1959. godine su počele da se nalaze na policama prodavnica, tj. počela je masovna proizvodnja…

Kupaći kostimi

Italijanski veš

Gde se nalazimo

Novi SadKula

Pratite nas